Advocaat slagroom 2.0

Advocaat slagroom 2.0

Wat is Pasen zonder ei?

Klassiek? Ja, maar dan wel in een nieuw jasje. Voor ons is Pasen advocaat met slagroom, geen moment in het jaar waar een advocaatje beter tot zijn recht komt.

Advocaat

Advocaat valt in de categorie gedistilleerde dranken, het in een eierlikeur. De bedenker van het drankje is J.G. Cooymans. In 1825 had hij een distilleerderij in de binnenstad van 's-Hertogenbosch waar hij experimenteerde met eierdooiers en brandewijn. Advocaat wordt gemaakt met eieren, alcohol, gecondenseerde melk en suiker en bevat doorgaans circa 14% alcohol. De gele kleur dankt het drankje aan de gebruikte eidooiers. Advocaat wordt klassiek geserveerd met of zonder slagroom en niet gedronken, maar met een lepeltje "gegeten".

Hoe maak je hier nu iets hips van? - Het recept

Ingrediënten (4 personen)

* 150 Gram geklopte slagroom (+ extra voor garnering)
* 4-8 Plakken dun gesneden cake (naturel)
* 35 Gram advocaat (+ extra voor garnering)
* 185 Gram chocolademousse
* Garnering (denk aan paaseitjes, takjes munt, eetbare bloemen, cacao......wees creatief)

Benodigdheden

* Snijplank en mes (eventueel een uitsteekvormpje)
* Keukenweegschaal
* Ruime kom voor het mengen van de room & advocaat
* Spatels
* 2-3 Spuitzakken (wegwerp, supermarkt)
* Eventueel een borrelglaasje per persoon voor de garnering
* Eventueel een schuimspaan voor het maken van de cacao garnering
* Eventueel een plastic lepeltje voor het maken van de advocaat garnering

Bereiding

Snij de cake op maat. Afhankelijk van de vorm die je kiest heb je 1 of 2 plakken cake per persoon nodig. 1 Plak bij de rechthoekige vorm, 2 plakken bij bijvoorbeeld een ronde vorm.

Meng de slagroom en de advocaat in een kom tot advocaatroom & vul hiermee de eerste spuitzak. Vul de tweede spuitzak met de chocolademousse en de derde met de overgebleven slagroom voor de garnering.

Garneertip 1: Schep een klein beetje advocaat op een bord en sla hier voorzichtig met een plastic lepel op voor een spetter effect.

Garneertip 2: Leg een schuimspaan in het midden van een rond bord en strooi hier cacao overheen. De cacao zal door de gaatjes vallen en kleine bruine stipjes op het bord achterlaten. Veeg het teveel aan cacao voorzichtig weg met een keukenpapiertje.

Leg het eerste plakje cake op het bord en spuit hier om en om doppen op met de chocolademousse en de advocaatroom. Herhaal dit met het tweede plakje cake (laat dit op je snijplank liggen) en plaats dit plakje daarna voorzichtig bovenop het eerste plakje.

Garneer het geheel vervolgens met een takje munt, eetbare bloemen, slagroom of een paaseitje.

Garneertip 3: Om te laten zien waar de inspiratie voor dit dessert vandaan komt, kun je er ook een klein glaasje advocaat met slagroom naast serveren.

Eet smakelijk!
Share by: