Juicy Mocktails

Juicy Mocktails

Doe het zelf....met sap & liefde!

What to drink when you are not drinking? Maak 1 van deze 2 juicy mocktails, altijd lekker.....niet alleen tijdens Dry January!

Mocktail

Een mocktail is een alcoholvrije cocktail.
Hij wordt bereid uit frisdranken, vruchtensappen, fruit, siropen en andere alcoholvrije ingrediënten.

De term mocktail komt uit het Engels, van 'mock' (onecht/ nep) en 'cocktail'.

In de jaren tachtig nam de populariteit van de cocktail toe, hetgeen in de jaren 2000 nogmaals gebeurde. De mixdrank heeft zich dan ook een sterke plaats veroverd in de drinkcultuur. Mensen die juist geen alcohol wilden nuttigen, moesten aanvankelijk terugvallen op 'gewone' frisdranken en sappen. De mocktail ontstond uit de behoefte bij deze mensen aan visueel en esthetisch aantrekkelijke drankjes.

Toch is het mixen van alcoholvrije ingrediënten veel ouder. Zo bestond de Bloody Mary eerder als alcoholvrije variant dan die met wodka.

Zelf aan de slag - De recepten

Ingrediënten Juicy Pineapple & Mint

* Circa 10 stukjes verse ananas (diepvries kan ook)
* 1 Takje munt, alleen de blaadjes
* Circa 100-150 ml verse jus d'orange
* Gedroogde munt & wat kristalsuiker voor je suikerrandje

Ingrediënten Tropical Pineapple

* Circa 10 stukjes verse ananas (diepvries kan ook)
* Circa 100-150 ml kokosmelk (gebruik geen zuivel, dat wordt in combinatie met ananas bitter)
* Geraspte kokos voor je kokosrandje
* Eventueel wat kokossiroop

Benodigdheden

* Maatbeker of de beker van je staafmixer (je moet 200ml kunnen aflezen op de beker)
* Staafmixer
* 2 Kleine borden
* Een mooi glas om je mocktail in te serveren
* Eventueel een rietje (think GREEN, kies voor rietjes van stro, metaal of glas)

Bereiding Juicy Pineapple & Mint

Vul de maatbeker met ananas en de muntblaadjes en voeg tot 200ml jus d'orange toe. Mix het geheel met de staafmixer tot een sap. Wanneer je echt niet van de vezeltjes in je drankje houdt, kun je het zeven, maar ik vind dat je best mag zien dat het van verse ingrediënten gemaakt is. 

Verdeel over het ene bordje wat jus d'orange en over het andere bordje een combinatie van gedroogde munt met kristalsuiker en doop de rand van het glas eerst in de jus d'orange en daarna in het munt-suiker mengsel.

Schenk de mocktail voorzichtig in het glas en garneer eventueel met een rietje.

Bereiding Tropical Pineapple

Vul de maatbeker met ananas voeg tot 200ml kokosmelk toe. Mix het geheel met de staafmixer tot een schuimend drankje. Wanneer je echt niet van de vezeltjes in je drankje houdt, kun je het zeven, maar ik vind dat je best mag zien dat het van verse ingrediënten gemaakt is. 

Verdeel over het ene bordje wat kokossiroop (kokosmelk of gewoon wat water kan ook) en over het andere bordje de geraspte kokos en doop de rand van het glas eerst in de kokossiroop en daarna in de geraspte kokos.

Schenk de mocktail voorzichtig in het glas en garneer eventueel met een rietje.

Cheers!

Picture credits: Jonathan Tromer
Share by: