Martini - Marti-NO

Martini - Marti-NO

For a bitter touch!

What to drink when you are not drinking? Steeds meer bekende drankmerken brengen ook een 0% variant op de markt. Zo ook Martini met de Martini Vibrante & de Martini Floreale.
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Martini - a brief history

Martini is misschien wel het meest bekend als onderdeel van een cocktail die 007 drinkt. Shaken not stirred ;-)

Martini, waarvan de meest bekende de Bianco en de Rosso zijn valt in de categorie PSV. PSV staat voor Port, Sherry en Vermout en Martini valt in deze laatste categorie. De oorsprong van Martini ligt in Turijn, Italië en het merk bestaat als sinds 1863. Eind 20e eeuw is Martini opgegaan in het "grote bedrijf" Bacardí, maar uiteraard blijft de naam op de fles prijken.

In de loop der jaren is het gamma van Martini flink uitgebreid met onder andere enkele mousserende varianten en de meest recente toevoegingen zijn de Martini Vibrante 0% en de Floreale 0%.

Martini Vibrante 0% is de rode alcoholvrije variant en de meest fruitige van de twee met de smaak van Italiaanse bergamot. Martini Floreale 0% is de oranje kleurige variant en is iets zoeter en bloemiger van karakter met een vleugje kamille.

Hieronder vind je 2 recepten met de Martini Vibrante 0%

Zelf aan de slag - De recepten

Ingrediënten Martini Vibrante & Tonic
 
* Circa 150 ml premium tonic water (zoals een Fevertree)
* 50 ml Martini Vibrante 0%
* 2 Schijfjes (gedroogde) sinaasappel & naar wens een stukje sinaasappelschil
* IJsblokjes

Ingrediënten Martini Vibrante & Ginger

* Circa 150 ml gingerale (voor een wat zoeter effect) of een mild gingerbeer (voor een pittiger effect)
* 50 ml Martini Vibrante 0%
* 2 Schijfjes (gedroogde) sinaasappel & naar wens een stukje sinaasappelschil
* Eventueel een kaneelstokje of een schijfje verse gember
* IJsblokjes

Benodigdheden

* Snijplank en mesje
* Een dunschiller
* Een mooi longdrinkglas
* Eventueel een rietje (think GREEN, kies voor rietjes van stro, metaal of glas)
* IJsblokjes mal

Bereiding Martini Vibrante & Tonic

Snij 2 schijfjes sinaasappel en haal naar wens met de dunschiller een stukje sinaasappelschil van de sinaasappel af. Vul je glas tot de rand met ijsblokjes en schenk hier circa 150 ml premium tonic op. Schenk hierover de 50 ml Martini Vibrante. Garneer je drankje met sinaasappelschijfjes, de sinaasappelschil en eventueel met een rietje. 

Tip: Schenk eerst je tonic in en daarna voorzichtig de Martini Vibrante er overheen. Op deze manier drijft er een mooi rood laagje bovenin het glas en op de kleurloze tonic daaronder. Wel even roeren voordat je een slokje neemt.

Tip: Knijp het sinaasappelschilletje uit boven je gevulde glas. Op deze manier drijven de etherische oliën bovenop je drankje waardoor je veel meer van het sinaasappel aroma waarneemt.

Bereiding Martini Vibrante & Ginger

Snij 2 schijfjes sinaasappel en haal naar wens met de dunschiller een stukje sinaasappelschil van de sinaasappel af. Vul je glas tot de rand met ijsblokjes en schenk hier circa 150 ml gingerale of gingerbeer op. Schenk hierover de 50 ml Martini Vibrante. Garneer je drankje met sinaasappelschijfjes, de sinaasappelschil en eventueel met een rietje.

Tip: Ter extra garnering kun je ook nog een kaneelstokje en/ of een schijfje verse gember toevoegen.

Cheers!
Share by: